TOP

ΑΝΑΣΑ

Sencha

 

 

Τι είναι το τσάι sencha

Όπως μπορείτε να μαντέψετε από το όνομα, αυτό το ποτό δεν παράγεται στις κινεζικές και ινδικές φυτείες που είναι γνωστές σε όλους, αλλά στην Ιαπωνία - τη Γη του Ανατέλλοντος Ήλιου, τις οικογενειακές παραδόσεις και τους πιο εργατικούς ανθρώπους. Ίσως αυτά τα γεγονότα χρησίμευαν για τη δημιουργία ενός ειδικού τρόπου επεξεργασίας της ποικιλίας. Ενώ όλα τα άλλα φύλλα τσαγιού ψήνονται για γεύση και άρωμα, το πράσινο επτά, όπως ονομάζεται συχνά αυτό το είδος, βράζει στον ατμό για ένα λεπτό και στη συνέχεια τυλίγεται σε λεπτούς σωλήνες. Αυτή η μοναδική μέθοδος επεξεργασίας αποτρέπει την υπερβολική οξείδωση και διατηρεί τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών ουσιών. 

Γευσιγνωσία 

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα θερμικά επεξεργασμένα φύλλα τυλίγονται στα καλύτερα φύλλα τσαγιού. Είναι τόσο τακτοποιημένα και εύθραυστα που μοιάζουν με πόδια αράχνης ή κορδόνια. Είναι πολύ εύκολο να τα σπάσει, οπότε ο sencha απαιτεί σεβαστή στάση απέναντι στον εαυτό του.Όσον αφορά τη γευστικότητα, αυτή η ποικιλία διαθέτει έντονη φρέσκια γεύση, με σαφείς νότες πράσινων βοτάνων. Η σωστή παρασκευή έγχυσης του ποτού αποδεικνύεται απαλή σμαραγδένια. Αξίζει να αποκλίνουμε από την παραδοσιακή μέθοδο, πώς μπορείτε να πάρετε μια υπερβολικά ξινή, ακόμη και πικρή γεύση και άρωμα. 

Περιγραφή τεχνολογίας παραγωγής πράσινου τσαγιού Sencha 

Είναι αυτή η διαδικασία που του επιτρέπει να παραμείνει πραγματικά μοναδικός στο είδος του. Όσον αφορά τις πρώτες ύλες, οι κατάλληλοι θάμνοι αναπτύσσονται σχεδόν παντού στην Ιαπωνία, αλλά τα καλύτερα φύλλα συλλέγονται στις πλαγιές των βουνών. Προστατευμένο από τον καυτό ήλιο, ισχυρό άνεμο, κορεσμένο με καθαρό αέρα, έχουν ένα ιδιαίτερο άρωμα. Η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών σε τέτοιο υλικό αυξάνεται σημαντικά, αλλά η καφεΐνη, αντίθετα, παράγεται λιγότερο. Είναι συνηθισμένο να συγκομίζεται η συγκομιδή στις αρχές της άνοιξης, όταν τα φύλλα είναι ακόμη μικρά και τρυφερά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν τηγανίζονται, αλλά ελαφρώς στον ατμό και στεγνώνουν για να διατηρήσουν τη μέγιστη γεύση. Μετά από αυτό, τα φύλλα τσαγιού τυλίγονται προσεκτικά. Εάν το κάνετε πολύ επιθετικά, το προϊόν μετατρέπεται σε σκόνη αρκετά γρήγορα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ποικιλιών από διαφορετικές χώρες 

 Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Ιαπωνία ήταν και παραμένει ο κύριος προμηθευτής αυτού του τύπου ποτών. Αλλά μπορείτε να βρείτε πράσινο κινεζικό τσάι sencha στην αγορά. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στο γεγονός ότι στη ΛΔΚ, η διαδικασία παραγωγής του septen είναι η ίδια παραδοσιακή με αυτή των άλλων τύπων προϊόντων. Τα φύλλα απλά τηγανίζονται εκεί και στη συνέχεια τυλίγονται. Εξωτερικά, και οι δύο τύποι είναι πραγματικά παρόμοιοι, αλλά το άρωμα και η γεύση των ιαπωνικών είναι πολύ πιο φωτεινά και πιο ευχάριστα

Ευεργετικά χαρακτηριστικά 

Η μοναδική τεχνολογία παρασκευής του ποτού σας επιτρέπει πραγματικά να διατηρήσετε μια πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων. Με τη σειρά τους, επηρεάζουν το σώμα. Μερικοί άνθρωποι που πίνουν τακτικά τον Σεπτέμβριο σημειώνουν τις ακόλουθες ιδιότητές του: 

Βελτίωση συνολικού τόνου. 

Δίνοντας δύναμη. 

 Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Βελτίωση του μεταβολισμού. 

Ομαλοποίηση της εργασίας της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Η ποσότητα των αντιοξειδωτικών στα φύλλα είναι τόσο υψηλή που αυτό το τσάι μπορεί πραγματικά να ονομαστεί αντιγήρανση. Και λαμβάνοντας υπόψη πόσα μακρά συκώτια μεταξύ των Ιαπώνων, αυτό το γεγονός μπορεί να πιστέψει μόνο. 

Μείωση της ανάπτυξης καρκίνου 

Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω των πολύ αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του τσαγιού. Οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την υποβάθμιση της κατάστασης των κυττάρων, υπό την επήρεια του ποτού, ελαχιστοποιούν την επίδρασή τους και καταστρέφονται με τον βέλτιστο τρόπο. Η διαδικασία ανανέωσης ιστών βελτιώνεται έτσι. Ταυτόχρονα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται. Ένα ισχυρό νεαρό σώμα είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση παραγόντων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Κάψιμο λίπους 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού sencha βρίσκονται επίσης στην πιθανή ικανότητα βελτίωσης του μεταβολισμού. Εμπλουτισμένο με σίδηρο, βελτιώνει το μεταβολισμό, λόγω του οποίου οι μεταβολικές διεργασίες αυξάνουν την επίδραση στις αντιδράσεις που συμβάλλουν στην καύση του υπερβολικού λίπους. Κάθε βαρύ φαγητό απορροφάται καλύτερα όταν καταναλώνεται το προϊόν και οι λιπαρές ουσίες που υπάρχουν σε αυτό διασπώνται. Ως αποτέλεσμα, το υπερβολικό βάρος μπορεί να μειωθεί σημαντικά, αν και η κατανάλωση ενός φλιτζανιού από κάθε μέρα δεν είναι αρκετή για αυτό. Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, άσκησης και διατροφής είναι απαραίτητη.

 Ωθηση ενέργειας 

 Η τόνωση του νευρικού συστήματος είναι χαρακτηριστική οποιασδήποτε ποικιλίας. Παρά το γεγονός ότι η ποσότητα καφεΐνης και τανίνης σε αυτήν την ποικιλία είναι μικρότερη από ό, τι στα περισσότερα άλλα είδη, εξακολουθούν να υπάρχουν. Και σε συνδυασμό με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, η επίδρασή τους στο σώμα γίνεται όχι μόνο ήπια, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια. Το σθένος αρχίζει να γίνεται αισθητό σχεδόν αμέσως μετά τη χρήση του Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι αλήθεια, λόγω της ίδιας αυτής μοναδικής ιδιότητας, είναι απλώς αδύνατο να πίνουμε πάρα πολύ από αυτό, ειδικά για άτομα που πάσχουν από αϋπνία ή ασθένειες νευροψυχικής φύσης.

Μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης 

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τσαγιού sencha δεν τελειώνουν με αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν την επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, το οποίο εκφράζεται στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Τόνωση της ψυχικής ικανότητας Τα οφέλη επισημαίνονται από άτομα που συμμετέχουν ενεργά στην πνευματική δραστηριότητα. Πρώτον, επειδή έχει θετική επίδραση στη μνήμη. Δεύτερον, επειδή η συνολική απόδοση του εγκεφάλου αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένης της καλής διατροφής των κυττάρων του με οξυγόνο, βιταμίνες και μέταλλα. Ταυτόχρονα, το επίπεδο άγχους μειώνεται. Ένα χαλαρό νευρικό σύστημα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας την κανονική διασύνδεση όλων των τμημάτων του. 

Χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης

Όσον αφορά αυτές τις επιβλαβείς ουσίες, μπορούν να ξεπλυθούν από τα αιμοφόρα αγγεία. Φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο, η καρδιά αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα και αυτό αποκλείει την ανάπτυξη των περισσότερων ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος που σχετίζονται με την ηλικία. Για να επιτευχθεί αυτό, αρκεί να πίνετε μερικά φλιτζάνια sencha την ημέρα. Ο κύριος μυς του σώματός μας δεν θα λάβει επιπλέον φορτίο, οπότε ελλείψει άλλων αντενδείξεων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κυκλοφορικό σύστημα.

Ενίσχυση της ανοσίας 

Το τσάι μπορεί να έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος από πολλές πλευρές ταυτόχρονα: Προωθεί την ανανέωση και αναζωογόνηση του σώματος, βελτιώνοντας τη γενική του κατάσταση. Βοηθά στην καταπολέμηση των ιών.

Μειώνει τη φλεγμονή. 

Παρέχει αντιβακτηριακή βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο καταπολεμά αποτελεσματικότερα τις ιογενείς και μολυσματικές ασθένειες που εμφανίζονται. Σε συνδυασμό με καλή φυσική δραστηριότητα και σωστή διατροφή, το προϊόν γίνεται ένα είδος πηγής υγείας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό 

Η ευρεία δημοτικότητα του Σεπτεμβρίου οδήγησε στο γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πολλά πλαστά στην αγορά, παρόμοια στην εμφάνιση, αλλά κατασκευάζονται με διαφορετικό τρόπο και από διαφορετικές πρώτες ύλες. Δεν μπορούν να επαναλάβουν τη γεύση ή το άρωμα ενός μοναδικού πράσινου ποτού, επομένως η επιλογή αυτού του τσαγιού πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

 Πώς να παρασκευάσετε σωστά 

Έχει ήδη ειπωθεί ότι η παραβίαση της τεχνολογίας για την προετοιμασία ενός προϊόντος αυτού του τύπου μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της μοναδικής γεύσης και του αρώματος. Για να πάρετε αυτό το πολύ εξελιγμένο ποτό, θα πρέπει να το προετοιμάσετε σύμφωνα με τους κανόνες. 

Συστατικά

 Όσον αφορά την επιλογή των πρώτων υλών, οι περιπλοκές της διαδικασίας έχουν ήδη συζητηθεί παραπάνω. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε νεαρά φύλλα φτιαγμένα με τεχνολογία ατμού. Μόνο μπορούν να δώσουν μια φωτεινή γεύση, χρώμα και άρωμα. Αλλά προσέξτε ένα άλλο συστατικό - το νερό. Θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό για να επιτρέψει στα septena να ξεδιπλωθούν πλήρως. Είναι απαράδεκτο να ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τσάι, το οποίο έχει τη δική του γεύση λόγω της μεγάλης ποσότητας ξένων ουσιών. 

Τι να ψάξω 

Το πράσινο sencha είναι ξεχωριστό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά σημαντικά σημεία, ιδίως: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό για παρασκευή. Μην παρακάνετε υπερβολικά το προϊόν στο βραστήρα. Αυτή η ποικιλία αναπτύσσει πικρία πολύ γρήγορα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βραστήρες "gongfu" - θα σας επιτρέψουν να αποστραγγίσετε την έγχυση χωρίς υπερβολική έκθεση των φύλλων τσαγιού και να τα γεμίσετε εγκαίρως με την επόμενη μερίδα νερού - το τσάι υψηλής ποιότητας μπορεί να παρασκευαστεί έως και 3 φορές. Μην χρησιμοποιείτε γάλα, ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα. Θα σκοτώσουν τη λεπτή γεύση, καταστρέφοντας τη διαδικασία κατανάλωσης τσαγιού. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ιαπωνική ποικιλία χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά πιάτα αυτής της χώρας.  

Διαδικασία παρασκευής 

Η παραδοσιακή μαγειρική απαιτεί μερικές συγκεκριμένες εκτιμήσεις. Φροντίστε να ακολουθήσετε όλα τα προτεινόμενα βήματα: 

Χρησιμοποιήστε πιάτα από γυαλί ή πορσελάνη. Ναι, δεν διατηρεί τη θερμότητα τόσο αξιόπιστα όσο ο πηλός, αλλά δεν αφήνει τα φύλλα τσαγιού να ανοίξουν πάρα πολύ, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση πικρίας. 

Ρίξτε 200 ml νερού στον βραστήρα, η θερμοκρασία του οποίου διατηρείται στους 80-85 °. Για αυτόν τον όγκο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 2-3 γραμμάρια φύλλων. Πρώτα, τα πιάτα πρέπει να ξεπλυθούν, έτσι τα πρώτα φύλλα τσαγιού στραγγίζονται χωρίς να επιμένουν. Έτσι, όχι μόνο τα πιάτα πλένονται, αλλά και τα ίδια τα φύλλα, προκειμένου να αποφευχθεί η βρωμιά στο τελικό ποτό. 

Ανακατέψτε απαλά το sencha κατά τη διαδικασία παρασκευής ώστε να εμφανιστεί ένας ελαφρύς αφρός. Η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό, τότε η έγχυση πρέπει να στραγγίζεται σε ένα φλιτζάνι, διαφορετικά θα εμφανιστεί πικρία. Επιτρέπεται να επαναλαμβάνεται η διαδικασία με ένα ποτό 2-3 φορές, αλλά η γεύση αναπόφευκτα θα επιδεινωθεί.