TOP

ΑΝΑΣΑ

Assam Tea

 


Assam Tea

Πώς και πού καλλιεργείται  

Το τσάι Assam είναι ένα ινδικό τσάι με μεγάλα φύλλα. Καλλιεργείται για αρκετούς αιώνες. Η ιστορία της καλλιέργειας ξεκίνησε στην αποικιακή Ινδία. Οι Βρετανοί, ως πραγματικοί γνώστες του τσαγιού, παρατήρησαν αμέσως τα δέντρα, φτάνοντας σε ύψος 20 μέτρων. Αυτοί οι γίγαντες αποτέλεσαν τη βάση των σύγχρονων ποικιλιών.

 Χαρακτηριστικά της καλλιέργειας τσαγιού Assam: 

 Οι φυτείες τσαγιού δεν γονιμοποιούνται με χημικά. Το τσάι καλλιεργείται φυσικά. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Στις ορεινές περιοχές, λαμβάνεται τσάι μεγάλων φύλλων ελίτ, στις περιοχές με χαμηλά επίπεδα - ένα προϊόν με μικρά και μεσαία φύλλα. Τα φύλλα τυλίγονται σφιχτά και δεν συνθλίβονται σε σκόνη. Η ποιότητα των πρώτων υλών μπορεί να καθοριστεί από την εμφάνισή τους. Το τσάι Assam έχει όμορφες χρυσές ραβδώσεις. Το τοπικό κλίμα επιτρέπει τη συγκομιδή 2 ή 3 φορές το χρόνο. Τα πιο πολύτιμα είναι τα φύλλα που συγκομίζονται από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς είναι πολύ ζουμερά. Νεαρά φύλλα και μπουμπούκια φυτών χρησιμοποιούνται για παραγωγή. Παρεμπιπτόντως, στις σύγχρονες φυτείες, το ύψος των δέντρων δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα.

 Ευεργετικά χαρακτηριστικά 

 Η Assam είναι ισχυρότερη από τα κινέζικα τσάι. Ακόμη και στους Ινδούς, ξεχωρίζει για τη μεγαλύτερη αντοχή και το ιξώδες του. Η γεύση του είναι πλούσια και στυπτική, αλλά χωρίς πικρία. Το Assam δεν είναι μόνο νόστιμο και αναζωογονητικό, αλλά είναι πολύ υγιές. Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει διεξοδικά τη σύνθεσή του και κατέληξαν σε πολλά υποσχόμενα συμπεράσματα σχετικά με τις ιδιότητές του: Η καφεΐνη ενεργοποιείται, δεν είναι τυχαίο ότι στη Μεγάλη Βρετανία αυτό το ποτό ονομάζεται πρωινό τσάι: ένα φλιτζάνι βοηθά να ξυπνήσει και να αποκτήσει ενέργεια για την επόμενη μέρα. οι βιταμίνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. τα ορυκτά αντισταθμίζουν την έλλειψη χρήσιμων στοιχείων. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη διατήρηση της νεοτητας, προστατεύουν από παθολογικές αλλαγές στα κύτταρα. Τα φλαβονοειδή καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία από τη στασιμότητα, ενισχύουν τα τοιχώματά τους, προστατεύουν από την αθηροσκλήρωση, διεγείρουν τον εγκέφαλο. τα οργανικά οξέα και οι τανίνες βελτιώνουν το μεταβολισμό, τονώνουν.

Τύποι τσαγιού Assam 

Πολλές ποικιλίες κρύβονται με το γενικό όνομα. Αυτό σας κάνει να αναρωτιέστε τι είδους τσάι Assam να επιλέξετε. Υπάρχουν πολλά κριτήρια που πρέπει να καθοδηγείτε. Το πρώτο είναι το μέγεθος του φύλλου τσαγιού. Θυμηθείτε ότι το τσάι Assam μπορεί να είναι όχι μόνο με μεγάλα φύλλα, αλλά και με μικρό ή μεσαίο. Αν και το καλύτερο και ελίτ είναι, φυσικά, το μεγάλο μέγεθος των φύλλων τσαγιού. Το δεύτερο κριτήριο είναι οι διαφορετικές αποχρώσεις γεύσης που μπορούν να εμφανιστούν ανάλογα με τον τόπο καλλιέργειας και τον χρόνο συλλογής, καθώς και από τα πρόσθετα στις πρώτες ύλες. 

Υπάρχουν διαφορετικές μάρκες και τύποι τσαγιού Assam: 

Το Μοκαλμπάρι είναι η περίφημη απόχρωση του μελιού για την οποία είναι γνωστή αυτή η ομάδα ινδικών τσαγιών. 

 Μπάρι - η έντονη γεύση της βύνης και των μπαχαρικών προσελκύει τους λάτρεις του ασυνήθιστου τσαγιού.

 Η Ντιζού έχει πλουσιότερη γεύση φρούτων και είναι αρκετά τυπική για το μαύρο-χρυσό χρώμα ερυθρού μαύρου τσαγιού. 

Raidang - χαρακτηρίζεται επίσης από κόκκινες υπερχείλιση χρώματος και υπενθύμιση δαπανηρών κονιάκ ηλικίας, γλιστρά στη γεύση. 

Το Harmutti είναι ένα τσάι με χαρακτήρα, το οποίο εκδηλώνεται με αυξημένη στυπτικότητα, το οποίο ενεργοποιεί τις γεύσεις. 

 Ιμαλάια - τσάι ελίτ υψηλού βουνού με εξαιρετική πικάντικη και βύνη γεύση. 

Το Jamguri είναι μια στυπτική επίγευση αποξηραμένων φρούτων.