TOP

ΑΝΑΣΑ

Gunpowder

 

 
 
 

Το Lu Zhu Gangpowder είναι μια από τις πιο εξαγόμενες ποικιλίες κινεζικού πράσινου τσαγιού. Λόγω της συστροφής, είναι πολύ ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες και επίσης μεταφέρεται εύκολα στην εξαγωγή. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες, το τσάι δεν χάνει τη γεύση και το άρωμά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως γι 'αυτό έχει γίνει τόσο δημοφιλές σε αρκετές αραβικές χώρες ως βάση για το μαροκινό τσάι μέντας. Στην παραγωγή, χρησιμοποιούνται κυρίως μεγάλα, ώριμα φύλλα, γεγονός που καθιστά το τσάι λιγότερο ιδιότροπο στις συνθήκες παρασκευής.

 "Lu Zhu" ("Πυρίτιδα") Το "Lu Zhu" είναι ένα κλασικό πράσινο τσάι από την ανατολική επαρχία της Κίνας, Zhejiang. Το τσάι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, τα φύλλα τυλίγονται σε μικρές "μπάλες" που μοιάζουν με σμαραγδένια μαργαριτάρια. Εξ ου και το όνομα "Lu Zhu", το οποίο σε μετάφραση από τα κινέζικα σημαίνει "Green Pearl". Οι Βρετανοί πιστεύουν ότι το σχήμα των φύλλων τσαγιού είναι παρόμοιο με την πυρίτιδα, επομένως το ευρωπαϊκό όνομα αυτού του τσαγιού είναι το "Gunpowder". Το πράσινο τσάι "Lü Zhu" είναι ένα ιδανικό ποτό για κάθε μέρα, και επίσης μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους να εξοικειωθούν με τα κινέζικα τσάγια.

Ευεργετικά χαρακτηριστικά 

Λόγω της έντονης τονωτικής του ιδιότητας, είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιείτε το πρωί ή το απόγευμα. Η κατανάλωση τσαγιού πριν από το κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Όπως όλα τα πράσινα τσάγια, το Gunpowder έχει θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και ως εκ τούτου θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη μετά την κατανάλωση βαρέων ή λιπαρών τροφών. 

Γευσιγνωσία 

Το πράσινο τσάι από πυρίτιδα έχει έντονο ποώδες άρωμα με λεπτές νότες αγριολούλουδων και αποξηραμένων φρούτων. Η γεύση είναι γεμάτη, ελαφρώς ξινή με ελαφρές καπνιστές νότες. Αφήνει μια γλυκιά επίγευση.

Πώς να φτιάξετε τσάι Lü Zhu 

Πριν από την παρασκευή τσαγιού, ξεπλύνετε όλα τα πιάτα με βραστό νερό. Ρίχνουμε ξηρό τσάι σε gaiwan με ρυθμό 5-7 γραμμάρια ανά 120-150 ml. και γεμίστε με ζεστό νερό. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 80-85 ° C. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα, στραγγίστε πλήρως το νερό. Δεν πρέπει να πιείτε την πρώτη μπύρα! Γίνεται για να ξεπλύνετε τα φύλλα τσαγιού και να τα προετοιμάσετε για το άνοιγμα και την απελευθέρωση αρωμάτων. Ρίξτε ξανά ζεστό νερό πάνω από το τσάι, περιμένετε 15-20 δευτερόλεπτα και απολαύστε τη γεύση και το άρωμα του τσαγιού. Κάθε επόμενη παρασκευή πρέπει να είναι 10 - 15 δευτερόλεπτα μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Το πράσινο τσάι "Lü Zhu" μπορεί να παρασκευαστεί έως και 5 φορές με τη μέθοδο διαρροής. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Εάν η γεύση του τσαγιού σας φαίνεται πολύ αδύναμη ή δυνατή, αυξήστε ή μειώστε το χρόνο έγχυσης. Με την πάροδο του χρόνου, εσείς εσείς θα επιλέξετε τον βέλτιστο χρόνο παρασκευής για εσάς.