TOP

ΑΝΑΣΑ

Κεϋλάνης - Ceylon Op




 

Κεϋλάνης - Ceylon Op

Το τσάι της Κεϋλάνης είναι ένας δημοφιλής τύπος μαύρου τσαγιού που είναι επίσης γνωστός ως τσάι της Σρι Λάνκα. Σερβίρεται ως παγωμένο τσάι ή ζεστό, είναι ένα αγαπημένο ποτό για πολλούς πότες τσαγιού. Ενώ η Κεϋλάνη είναι γνωστή για την τολμηρή γεύση της, μπορεί να διαφέρει σημαντικά στη γεύση, ανάλογα με τον τύπο του τσαγιού και το πού καλλιεργείται στη χώρα.
 
 Τι είναι το τσάι Κεϋλάνης; 
 
Το τσάι της Κεϋλάνης είναι ένα τσάι που παράγεται στο νησιωτικό έθνος της Σρι Λάνκα, παλαιότερα γνωστό ως Κεϋλάνη. Η Σρι Λάνκα είναι μικρή, αλλά έχει μια τεράστια ποικιλία σε υψόμετρο, κλίμα, τύπο εδάφους, ποικιλίες φυτών και καιρό, οπότε οι γεύσεις και ο χαρακτήρας των τσαγιών που παράγονται εκεί ποικίλλουν πολύ. Παρά τις τοπικές αποχρώσεις, μια κλασική γεύση της Κεϋλάνης θεωρείται γενικά ότι είναι τολμηρή, γεμάτη και έντονη. Έχει μέτριες έως πλήρεις τανίνες και μερικές νότες εσπεριδοειδών, σοκολάτας ή μπαχαρικών. Τα τσάγια της Κεϋλάνης παρασκευάζονται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού τσαγιού, Camellia sinensis. Τα φύλλα περιγράφονται συχνά ως σκουρόχρωμα επειδή αφήνονται μακριά και λεπτά με μια ασύμμετρη εμφάνιση. Στον κόσμο του τσαγιού, αυτά τα φύλλα είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμα. Το μεγαλύτερο τσάι της Κεϋλάνης είναι ορθόδοξο τσάι, που σημαίνει ότι υποβλήθηκε σε επεξεργασία με το χέρι, κάνοντας ένα έντονο, φωτεινό τσάι.
 
5 οφέλη για την υγεία του τσαγιού Κεϋλάνης: 
 
Το τσάι της Κεϋλάνης είναι γνωστό ότι έχει μια μεγάλη λίστα με τα οφέλη για την υγεία. Μερικά σημαντικά οφέλη περιλαμβάνουν: 
 
Απώλεια βάρους : Η κατανάλωση τσαγιού ενισχύει το μεταβολισμό σας, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ενέργειας και να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει λίπος
Ανοσοποιητικό σύστημα :Το τσάι Κεϋλάνης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τα λευκά αιμοσφαίρια, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν το σώμα να καταπολεμήσει τους ιούς που προκαλούν ασθένειες και τα επιβλαβή βακτήρια. 
 
Υγεία της καρδιάς: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.1 Το τσάι Κεϋλάνης περιέχει κάλιο, το οποίο χαλαρώνει την ένταση στα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες σας. 
 
Διαβήτης : Η κατανάλωση τσαγιού Κεϋλάνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης στο σώμα, το τσάι Κεϋλάνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αιχμών και των σταγόνων που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα άτομα με διαβήτη. 
 
Δέρμα : Το κολλαγόνο είναι σημαντικό για την ελαστικότητα του δέρματος. Μερικά από τα αντιοξειδωτικά που έχουν αναγνωριστεί στο τσάι της Κεϋλάνης συνδέονται με τη μείωση της απώλειας κολλαγόνου στο δέρμα, αποτρέποντας το οξειδωτικό στρες στα γύρω κύτταρα.
 
Χρήσεις  
 
Το τσάι της Κεϋλάνης συνήθως καταναλώνεται ως δροσιστικό ποτό, φρέσκο και ζεστό ή ως παγωμένο τσάι. Λεμόνι, γλυκαντικά ή / και γάλα μπορούν να προστεθούν για να εξομαλυνθεί η έντονη γεύση του και να μειωθεί η πίκρα. Λόγω της καφεΐνης και των γρήγορων ιδιοτήτων του, δημιουργεί ένα καλό πρωινό ή απογευματινό τσάι.