TOP

ΑΝΑΣΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ


NOSTOS  VIDIANO

Βιδιανό. Τα σταφύλια της συγκεκριμένης ποικιλίας δίνουν ένα κρασί με κρυστάλλινο αχυροκίτρινο χρώμα και πολύπλοκο άρωμα στη μύτη, με αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών, όπως περγαμόντο, αλλά και οσμές από αχλάδι, μπανάνα και πεπόνι. Στο στόμα έχουμε ένα γευστικό και λιπαρό κρασί με ιδιαίτερη οξύτητα, που το κάνει να αποτελεί εξαίσιο συνοδευτικό πληθώρας εδεσμάτων και φαγητών. Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, πουλερικά, καθώς και διάφορα ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες.
Παραγωγός: Οινοποιΐα Μανουσάκη













NOSTOS MOSCAT

Υψηλή οξύτητα, βελούδινη υφή και γεμάτο σώμα. Έντονα αρώματα γιασεμιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, ώριμου αχλαδιού, νότες καραμέλας βουτύρου, μελιού και ένα ελαφρύ δάγκωμα πίκρας, που δίνει ένταση και νεύρο στο τελείωμα. .Μια πολύ διαφορετική εκδοχή της αρχέγονης κατηγορίας του Μοσχάτου.
Παραγωγός: Οινοποιΐα Μανουσάκη











ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16–18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μια Μαλαγουζιά με «ελληνική» μύτη που συνδυάζει ανοιξιάτικα άνθη με φασκόμηλο, μαντζουράνα και βότανα του βουνού. Στο θερμόαιμο στόμα, η ισορροπία είναι η λέξη-κλειδί: η φρεσκάδα βαδίζει χέρι-χέρι με τον πλούτο. Ένα κρασί υψηλών τόνων που ταιριάζει απόλυτα με τη μεσογειακή κουζίνα και πιο συγκεκριμένα με τα λαχανικά, τα θαλασσινά και τα ψάρια.
Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη












Chardonnay Αρβανιτίδη

Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ακολουθεί ωρίμανση 2-3 μηνών σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια με περιοδική ανάδευση των φίνων οινολασπών. Πρόκειται για ένα Chardonnay φρέσκου χαρακτήρα ο οποίος εκδηλώνεται στη μύτη με αρώματα φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών. Η σύντομη παραμονή στο δρύινο βαρέλι του χάρισε λιπαρότητα ενώ η οξύτητα κρατά τις ισορροπίες. Μακρύ τελείωμα σε αρωματικό υπόβαθρο γλυκών φρούτων και μελιού. Αρμονίες: Αχνιστά ζυμαρικά με πέστο, ριζότο με καραβίδες, καβούρια ή αστακό, λαβράκι στα κάρβουνα, κουνέλι και κοτόπουλο ή γαλοπούλα με λευκές σάλτσες βουτύρου. Από τυριά, προτείνουμε -λόγω εντοπιότητας- το παλαιωμένο κασέρι Σοχού, κεφαλογραβιέρα και μετσοβόνε.
2007: Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Vinalies Internationalles
2007: Χρυσό μετάλλιο στον 3ο Διαγωνισμό - Γευσιγνωσία Οίνων από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας
2006: Αργυρό μετάλλιο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης
 Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη













ΛΑΓΑΡΑ ΛΕΥΚΟΣ

Λευκός τοπικός οίνος Αβδήρων, ξηρός, από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Σερβίρεται στους 11º C και συνοδεύει άριστα οστρακοειδή και θαλασσινά. Το κοσμοπολίτικο Sauvignon blanc δένεται αρμονικά με το πολυδύναμο Ασύρτικο δίνοντας ένα έντονο χρυσοπράσινο χρώμα με κρυστάλλινη διαύγεια. Στη μύτη δίνει έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, λεμόνι και πεπόνι. Πλούσια ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη αρωματική διάρκεια στην επίγευση.
Παραγωγός: Κτήμα Βουρβουκέλη











Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκό

Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Σερβίρεται στους 8-10 °C.Γευστικοί συνδυασμοί: θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), ασιατική κουζίνα.
Παραγωγός: Κτήμα Βιβλία Χώρα



 

















ΣΑΝΤΟΡΙΝΙ

Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος λευκής οινοποίησης, με τη ζύμωση να λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μύτη & Στόμα: Αρωματική, με νότες εσπεριδοειδών και ροδάκινου να κυριαρχούν και η μεταλλικότητα, ως χαρακτηριστικό ιδίωμα του Ασύρτικου να αντικατοπτρίζει το terroir της Σαντορίνης στη μακρά επίγευση.Όψη: Ελαφρά κίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Δυνατότητα παλαίωσης: Άνω των 7 ετών. Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10-11 οC. Συνοδεύει: Θαλασσινά, οστρακοειδή, σαλάτες, λευκά κρέατα και ελαφριές σάλτσες.
Παραγωγός: Κτήμα Σιγάλα












 

 Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκό

Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.Η πρώτη επαφή στο στόμα αποπνέει ευγένεια, ενώ η συνολική παρουσία χαρακτηρίζεται από πλούτο, αρμονία, ευχάριστη ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα. Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Σερβίρεται στους 8-10 °C.Γευστικοί συνδυασμοί: θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), ασιατική κουζίνα.
 Παραγωγός: Κτήμα Γεροβασιλείου











ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ Sauvignon Blanc

Από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής Γερακλίου του οροπεδίου Δομοκού, η κοσμοπολίτικη ποικιλία Sauvignon Blanc, με την κλασική μέθοδο λευκής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, μας δίνει ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων και λεμονανθού, λιπαρό στόμα και μεγάλη επίγευση. Απολαύστε το στους 10°-12°C με λευκά κρεατικά, ζυμαρικά, ψητά ψάρια και όλα τα θαλασσινά.
Παραγωγός: Ευάμπελος Γη

 

  

 

 

 

 

ΑΒΔΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

Η δυναμική ποικιλία Ροδίτης δένεται με το κοσμοπολίτικο Chardonnay χαρίζοντας μας έναν οίνο με πρασινοκίτρινο χρώμα και έντονα φρουτώδη αρώματα. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από πλούσια δροσιστική οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.
Συνδυασμοί: Συνοδεύει ψάρια, λευκά κρέατα και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
 Παραγωγός: Κτήμα Βουρβουκέλη














ΣΟΡΟΚΟΣ

Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16–18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Επιλεχτήκανε οι ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay για τον λευκό οίνο αφιερωμένο στον αγαπημένο άνεμο των ποιητών, τον Σορόκο. Γιατί είναι ένα κρασί μεταξένιο, κομψό, εξαίσια ισορροπημένο, αέρινο... Στη μύτη κομψά αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών. Φρεσκάδα νότα του βασιλικού και του lime. Δροσιστική οξύτητα και ζωντάνια που υποστηρίζεται από χορταστικό σώμα. Ταιριάζει απόλυτα με τη μεσογειακή κουζίνα και πιο συγκεκριμένα με τα λαχανικά, τα θαλασσινά και τα ψάρια.
 Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη