TOP

ΑΝΑΣΑ

GOLDEN - INCAN BERRIES ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ




Ακατέργαστα incan berries
Τα incan berries αυξάνονται πάρα πολύ στα ορυκτά πλούσια εδάφη στις Άνδεις του Περού. Aν σας αρέσει η διατροφή με αποξηραμένα φρούτα όπως τα άγρια μούρα ή τα goji berries, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα χρυσά βατόμουρα από τη Nοτια Aμερική! Aυτά είναι γνωστά με τρεις διαφορετικές ονομασίες : Cape Gooseberries, Goldenberries και INCAN BERRIES. Είναι μεγαλύτερα από τις σταφίδες η τα goji μούρα και έχουν κίτρινο / πορτοκαλί χρώμα. Αυτά τα αποξηραμένα μούρα έχουν γλυκιά γεύση και άρωμα κάπως ξινού λεμονιού και είναι γεμάτα από μικροσκοπικούς σπόρους υγείας. Είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά! Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνης P (bioflavonoids) και είναι πλούσια σε πηκτίνη. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι οι bioflavonoid διαθέτουν μία ευρεία ποικιλία ιδιοτήτων: αντιιικά, αντι-καρκινογόνες, αντιφλεγμονώδεις, αντιισταμινικό, και αντιοξειδωτικές δραστηριότητες. Τα Incan berries είναι επίσης πλούσια σε φώσφορο, βιταμίνες A, C, B1, B2, B6, B12 και είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη (16%).
Η κατανάλωση τροφίμων, όπως τα Incan berries, Goji berries, και Maca συμβάλλoυν στην ενίσχυση του οργανισμού σε περιόδους στρες.
Incan berries γενικά θεωρούνται από τους λάτρεις της υγείας ότι είναι τα goji berries της Νότιας Αμερικής. Στην πραγματικότητα, τα Incan berries υπερβαίνει τα goji berries σε ένα τομέα των θρεπτικών στοιχείων διατροφής, τις πρωτεΐνες, αυτά περιέχουν 16% πρωτεΐνες, κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τα goji berries 13-14%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επίπεδο των πρωτεϊνών για φρούτα.

Η επιλογή και η ξήρανση αυτών είναι μια έντονα χρονοβόρα διαδικασία. Στην πραγματικότητα, ένα άτομο χρειάζεται μία ολόκληρη μέρα για να καθαρίσετε μόνο περίπου 22 κιλά από νωπά φρούτα! Μόλις τα νωπά φρούτα είναι ώριμα, καθαρίζονται και τοποθετούνται σε ξηραντήρια. Μαζεύονται όταν το ιδανικό επίπεδο υγρασίας έχει επιτευχθεί και υπάρχουν ακόμα ορισμένα delicious "χυμώδες" στο εσωτερικό του Berry. Χρειάζονται περίπου 6 κιλά νωπών φρούτων να κάνει 1 κιλό ξηρών καρπών. οι αποξηραμένες, μαλακές "γιγάντιες σταφίδες" είναι συνήθως σε μέγεθος (1.6-2.0 cm). Μέχρι τη στιγμή που τα Incan berries θα έχουν αποξηρανθεί στην επιθυμητή υφή και γεύση, το χρώμα τους κυμαίνεται από ένα σκοτεινό κόκκινο της φωτιάς έως πορτοκαλί, με ενδεχομένως κίτρινα μούρα για ολόκληρη την παρτίδα.

 


Μοναδικά οφέλη του Incan Berry:
Οι μικροί κόκκοι σπόρων στα Incan Berrιes έχoυν ήπια καθαρτική επίδραση καθιστώντας τους μια εξαιρετική τροφή για την εντερική υγεία και την δυσκοιλιότητα.
Ιncan μούρα θεωρούνται, επίσης, να είναι μια καλή πηγή εκκριτικής IgA, η φυσική Ανοσοσφαιρίνη A (IgA) είναι ένα αντίσωμα που παίζει κρίσιμο ρόλο στη ανοσία των βλεννογόνων εκκρίσεων και βοηθά στην υποστήριξη αντισωμάτων στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
Οι ρώγες Incan προσφέρουν υψηλά επίπεδα bioflavonoids. Τροφές πλούσιες σε bioflavonoids διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αποτοξίνωση και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Η κατηγορία αυτή των θρεπτικών συστατικών έχει μελετηθεί για το ρόλο της στην πρόληψη σχηματισμού της αθηροσληροτικης πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και για τη συμβολή της στη βελτίωση της καλής κατάστασης των τριχοειδών αγγείων.


Κατά το τελικό στάδιο τις διάθεσης των θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου προς τα κύτταρα μας το καρδιαγγειακό σύστημα εξαρτάται από τα ισχυρά μας τριχοειδή αγγεία. Βελτίωση της υγείας των τριχοειδών αγγείων μας είναι απαραίτητη για τα όργανα εκείνα που απαιτούν σχετικά υψηλά επίπεδα των θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου: τα μάτια, τον εγκέφαλο, και τα όργανα αναπαραγωγής.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα bioflavonoids βοηθούν να ενισχυθεί η χρησιμοποίηση της βιταμίνης C, με τη βελτίωση της βιοδιαθεσιμοτητας και την προστασία των εύθραυστων θρεπτικών ουσιών από την οξείδωση. Είναι σαφές ότι Incan ρώγες και άλλα τρόφιμα πλούσια σε bioflavonoids συμβάλλουν σε μια αλληλουχία από οφέλη για την υγεία σε όλο το σώμα.

Η βελτίωση της αντοχής και της ευελιξίας των τριχοειδών αγγείων με τροφές πλούσιες σε bioflavonoids είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ματιών και του αναπαραγωγικού συστήματος .






• Οι ρώγες Incan επίσης περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης, πολυ γνωστής για την ικανότητά της να ρυθμίζει τη ροή των τροφίμων μέσω του πεπτικού σωλήνα. Η πηκτίνη λειτουργεί σε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, ιδίως LDL κακή χοληστερόλη. Αυτό σε συνδυασμό με την δράση των bioflavonoids βοηθάνε στην πρόληψη της συσσώρευσης οξειδωμένης χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία. Η πηκτίνη είναι ωφέλιμη για εκείνους που έχουν προσβληθεί από διαβήτη, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει απότομες αυξήσεις των επιπέδων της γλυκόζης του αίματος.

θρεπτικά συστατικά ανά 100γρ.
ίνες : 31.32 γρ.
Ενέργεια : 335.35 (kcal)
Λίπος : 2.51γρ.
Υδατάνθρακες : 66.00γρ. χαμηλού γλυκαιμικου δείκτη
Πρωτεΐνες : 16.00γρ.
Ασβέστιο : 9.00 mg
Phosporus : 40.00 mg
Β-καροτένιο: 72.00 mg
Θειαμίνη : 0,11 mg
Βιταμίνη C : 8.00 mg
Νιασίνη : 2,80 mg



                                   

Προτεινόμενες χρήσεις για τις ρώγες Incan

Απολαυστετα μόνα τους η μαζί με αλλά τρόφιμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με goji berries, hemp seed, cacao nibs ή καλύτερα να τα κτυπήσετε στο μπλέντερ προσθέτοντας και σκόνη mesquite και maca. Θα κάνετε ένα ποτό νόστιμο, πολύ δυνατό, ωφέλιμο και πάρα πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες.