TOP

ΑΝΑΣΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ

ΕΙΔΥΛΛΙΟ

Ένας ιδανικός συνδυασμός της καλύτερης ερυθρής κρητικής ποικιλίας Κοτσιφάλι με την ευγενική Syrah. Το χρώμα του είναι τριανταφυλλί με ελκυστικές ανταύγειες, έντονα αρωματικό με έκδηλο το μεσογειακό χαρακτήρα του και την παρουσία μικρών κόκκινων φρούτων κερασιού & βύσσινου. Η γεύση του είναι πλούσια, με ευχάριστη οξύτητα, επίμονη παρουσία και διάρκεια στο στόμα. Συνδυάζεται με φρουτοσαλάτες, κρεμώδη γλυκά και λευκή σοκολάτα. Συνοδεύει άριστα ριζότο, μεσογειακά αλλά και εξωτικά πιάτα. Σερβίρεται στους 12ο – 13οC.
Παραγωγός: Κτήμα Λυραράκη


 


ΑΒΔΗΡΟΣ ΡΟΖΕ

Βαθύ τριανταφυλλί χρώμα με ροδί ανταύγειες που μαγεύει.Εκρηκτικά αρώματα κόκκινων φρούτων με εντονότερα αυτά του κερασιού, της φράουλας και του φραγκοστάφυλου, συμπληρώνονται από άρωμα τριαντάφυλλου και καραμέλας βουτύρου για να δώσουν ένα απολαυστικό και δροσερό αποτέλεσμα. Η αρχική γλυκύτητα ισορροπείται από τη διακριτική οξύτητα ενώ το γεμάτο σώμα του χαρίζει βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο. Τα πληθωρικά φρουτώδη αρώματα στόματος καταλήγουν σε έντονη και μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση γλυκύτητας. Συνοδεύεται μόνο του ή σε συνδυασμό με πλούσιες σαλάτες, ελαφριά πιάτα, ώριμα φρούτα.
Παραγωγός: Κτήμα Βουρβουκέλη





NOSTOS PINK

Χρώμα τριανταφυλλένιο. Μύτη με άρωμα καραμέλας φράουλας, γρεναδίνης και τριαντάφυλου. Γεύση απαλή με τρυφερή οξύτητα και αίσθηση γλύκας στην επίγευση. Συνοδεύει θαυμάσια φαγητά της Ελληνικής κουζίνας όπως γεμιστά, λαδερά, μουσακά καθώς και σαλάτες, ψητά λαχανικά, ζυμαρικά, πουλερικά με ελαφριές σαλτσες, οστρακοειδή και θαλασσινά.
Παραγωγός: Οινοποιΐα Μανουσάκη



 




PINK BANG

Το 2014 Κτήμα Τέχνη Οίνου, έχει χρώμα ροζέ του σολομού με απαλές ιώδεις ανταύγειες. Στην μύτη ελκυστικό με ένα αρκετά πολύπλοκο -για ροζέ- αρωματικό φάσμα φράουλας, βατόμουρου, ροδιού, σμέουρων, ροδόνερου, ροζ πιπεριού & τσιχλόφουσκας. Ισορροπημένο και ευχάριστο στο στόμα με ζουμερά φρούτα και αναζωογονητική οξύτητα. Όμορφη ισορροπία, νοστιμιά και φρεσκάδα. ένας συνδυασμός που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Αλκοόλ 12%. Κυκλοφόρησε σε μικρό αριθμό φιαλών.
Παραγωγός: Κτήματος Τέχνη Οίνου








ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ ΡΟΖΕ

Ζωηρό και έντονο χρώμα ροδιού. Το πλούσιο άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων όπως το βύσσινο, το μύρτιλο και η φράουλα με κάποιες νότες πικάντικων μπαχαρικών είναι τα χαρακτηριστικά που έδωσε αυτή η μοναδική ποικιλία στις πλαγιές του Παγγαίου. Πολύ καλά δομημένο κρασί με έντονη γεύση, διακριτική παρουσία ταννινών, χαρακτηριστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
 Παραγωγός: Κτήμα Βιβλία Χώρα







 ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

Στους οικογεινειακούς αμπελώνες στον Αχλαδιά, γίνεται τρύγος του cabernet sauvignon, νωρίς το πρωί. Πολύ ελαφριές πιέσεις στο πνευματικό πιεστήριο για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το χρώμα του ανοικτού ροζέ.
Ζυμώνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για να διατηρηθούν τα αρώματα και η φρεσκάδα. Διακρίνεται για τα φρέσκα αρώματά του και την φρέσκια λουλουδάτη γεύση του. Δροσερή γεύση συμπληρώνει το ελκυστικό χρώμα του.
 Παραγωγός: Κτήμα Χαρλαυτη