TOP

ΑΝΑΣΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ

ΝΑΟΥΣΣΑ

Ρουμπινί χρώμα με ερυθρές ανταύγειες στο ποτήρι. Ώριμα μαύρα φρούτα συνοδεύονται από  έντονα αρώματα αποξηραμένου δαμάσκηνου και σύκου. Το καλά ενσωματωμένο βαρέλι εκφράζεται με αρώματα βανίλιας, γλυκά μπαχάρια και νύξεις σοκολάτας που συμπληρώνουν την χαρακτηριστική αλλά διακριτική λιαστή ντομάτα.
Στο στόμα το καλού όγκου σώμα του χαρακτηρίζεται από απόλυτη ισορροπία μεταξύ της αισθητής οξύτητας και των ώριμων, καλοδουλεμένων τανινών. Τα αποξηραμένα φρούτα επιμένουν στο στόμα πιο πικάντικα ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση τα κρατάει εκεί για ώρα. Συνδυάστε με κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, κυνήγια, ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα.
Παραγωγός: Κτήμα Κοκκινος








BLACK ROOSTER

 Σκούρο κερασί, ημιδιάφανο χρώμα, και μύτη πικάντικη, με αρώματα από ξύλο, βανίλια, μαρμελάδα κεράσι, πιπεριά, θυμάρι και ρίγανη. Ισορροπία και φινέτσα στο στόμα, καλοδομημένο, μέτριου όγκου, με μαλακές τανίνες, στρογγυλάδα και οξύτητα που το υποστηρίζει. Επίγευση αρρενωπή και αυστηρή, με πιπεράτη αίσθηση.
 Παραγωγός: Κτήμα Κοκκινος












AVATON

Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευση του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών. Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18 °C.Γευστικοί συνδυασμοί: κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες, τριχωτό κυνήγι.
Παραγωγός: Κτήμα Γεροβασιλείου









 

Κτήμα Κατσαρού

Bαθύ πορφυρό χρώμα. Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και τανίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια. Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18°C.
 Παραγωγός: Κτήμα Κατσαρού










ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ SYRAH

Ένα κρασί από 30% Κοτσιφάλι & 70% Syrah. Αυτό το εξαιρετικό κρασί της Κρήτης φτιαγμένο με την ιδιαίτερη φροντίδα του αμπελουργού Μανώλη Λυραράκη, είναι ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μιας ντόπιας ποικιλίας με μια ξένη που έχει εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή μας. Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας. Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 17 - 18oC.
Παραγωγός: Κτήμα Λυραράκη









 

LIMNIO 

Αρωματική, αισθησιακή και ιδιαίτερα σύνθετη μύτη από αρώματα που θυμίζουν ώριμες φράουλες, μαύρα κεράσια, ρόδι, αποξηραμένα πέταλα από τριαντάφυλλο, εξωτικά ινδικά μπαχαρικά, μαύρο πιπέρι και νότες από κέδρο και μαύρη σοκολάτα. Για το στόμα που έρχεται να επιβεβαιώσει αλλά και συμπληρώσει την εικόνα που υπήρχε στη μύτη. Ξηρό στο στόμα, με χυμώδη οξύτητα και καλά ενσωματωμένες, καλοδουλεμένες τανίνες. Γεμάτο αλλά και κομψό, με αρώματα στόματος που θυμίζουν γλυκά μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, μπαχάρια, μαύρη σοκολάτα, καβουρδισμένους κόκκους καφέ και τελείωμα μακρύ και πιπεράτο. 
Παραγωγός: Κτήμα Βουρβουκέλη









ΑΝΤΑΡΗΣ

Αρώματα από λούσιο μπουκέτο βιολέτας και πιπεριού σε αρμονία με την κανέλα και τη βανίλια του δρύινου βαρελιού. «Γλυκό» στο ξεκίνημα, με ευλύγιστες ταννίνες, «μέσο» σώμα και επίμονο τελείωμα .Συνδυάζεται με ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ.
Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
Παραγωγός: Κτήμα Μερκούρη










ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

Όινος με βαθύ πορφυρό χρώμα που οριμάζει περίπου 12 μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με κάποιες νότες μπαχαρικών στο τελείωμα. Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή και ισχυρή παρουσία ταννινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. 
Παραγωγός: Κτήμα Βιβλία Χώρα










Κτήμα Γεροβασιλείου

Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, κεράσι.Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών.Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-15 χρόνια). Σερβίρεται στους 16-18 °C.Γευστικοί συνδυασμοί: χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά.
Παραγωγός: Κτήμα Γεροβασιλείου








 

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΗΣ

Χρώμα βαθύ κόκκινο με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες κακάο και ώριμου καρυδιού, ενώ στην επίγευση κυριαρχεί το βύσσινο. Συνοδεύεται αρμονικά με εδέσματα όπως ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, εντράδες, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ. Ωριμάζει για 12 µήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Δυνατότητα παλαίωσης: 4-6 χρόνια. Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας
 Παραγωγός: Κτήμα Μερκούρη








Nostos Syrah

Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα. Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια. Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια. Συνοδεύει: Ψητά και κρέας κατσαρόλας.
Παραγωγός: Οινοποιΐα Μανουσάκη

 








ΣΟΡΟΚΟΣ

Στον ερυθρό Σορόκο, το Cabernet Sauvignon και το Merlot συναντούν το Ξινόμαυρο. Με αρωματική παρτιτούρα γεμάτη από νότες κόκκινων λουλουδιών, μαύρων φρούτων, αλλά και λιαστής ντομάτας, είναι ένα κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα. Προσθέστε τη φρεσκάδα στη γεύση κι έχετε ένα σύνολο που κερδίζει τις εντυπώσεις.
Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη














Merlot

Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια. Ένα σαρκώδες και μοντέρνο Merlot με μεταξένια υφή. Γοητευτικό, με ζουμερό ώριμο φρούτο που παραπέμπει στα βύσσινα, τα ώριμα μούρα και τα μύρτιλα, πλατύ στόμα και ευχάριστο όγκο, το Merlot Αρβανιτίδη παραμένει πιστό στην προσπάθεια της οινοποιίας να προσφέρει κρασιά που αποτυπώνουν τον πλήρη εγκλιματισμό των κοσμοπολίτικων ποικιλιών στο ελληνικό έδαφος. Στους 16-18°C συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά στα κάρβουνα και τα κοκκινιστά της κατσαρόλας.
2006: Αργυρό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Vinalies Internationales 2008
 Παραγωγός: Κτήμα Αρβανιτίδη












ΕΥΑΜΠΕΛΟΣ ΓΗ Merlot Cabernet Franc

Εμπνευσμένοι από το Pomerol (διάσημη ονομασία προέλευσης του Μπορντώ της Γαλλίας) πιστέψαμε στο πάντρεμα του Merlot με το Cabernet Franc, τον οποίο μελετήσαμε μαζί με τον σύμβουλο οινολόγο του κτήματος και στοχεύσαμε στον ακριβή εντοπισμό των ποσοστών της κάθε ποικιλίας, προκειμένου να αναδειχτούν όσο το δυνατό καλύτερα τα θετικά στοιχεία της κάθε μίας. Πιο συγκεκριμένα, η Cabernet Franc είναι μία χαρισματική ποικιλία με ένταση αρωμάτων και καλή οξύτητα, αλλά μειονεκτεί στον πλούτο του σώματος. Από την άλλη το Merlot, είναι μία ποικιλία που εκτός των άλλων θετικών χαρακτηριστικών της, έχει καλό σώμα. Έτσι, έχοντας αυτές τις δύο γαλλικές ποικιλίες στα χέρια μας προς εκμετάλλευση, το στοίχημα ήταν να προσδιορίσουμε τα ιδανικά ποσοστά από τη κάθε μία, για μία μίξη, η οποία από τη μία θα διατηρούσε το αρωματικό δυναμικό και την οξύτητα του cabernet franc, αλλά ταυτόχρονα θα αναδείκνυε το σώμα του Merlot, καταλήγοντας σε ένα κρασί γεμάτο, δυνατό και ισορροπημένο. Το Merlot Cabernet Franc λοιπόν διαμορφώθηκε σε ένα πλούσιο και πολύπλοκο κρασί, με ενδιαφέροντα αρώματα, όπως τα κόκκινα φρούτα, κεράσια και φράουλες, με πιπεράτο χαρακτήρα και με νότες από γλυκά μπαχαρικά, έχοντας παράλληλα καλό σώμα και καλοδομημένες τανίνες, αφήνοντας μακριά επίγευση στο στόμα.
Ιδανικά σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι ανοιχτής επιφάνειας προκειμένου να αναδειχθεί αρωματικά, και θα μπορούσε να συνοδεύσει κρέας, όπως χοιρινό (κότσι και γουρουνόπουλο), αρνί, φιλέτα μόσχου, rib eye κ.α, αλλά και κίτρινα παλαιωμένα τυριά.
Παραγωγός: Ευάμπελος Γη









 

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ

Χρώμα: Βαθύ κόκκινα χρώμα, με βιολετί ανταύγειες. Μύτη: Νότες από ώριμα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδες, σύκο και γλυκά μπαχαρικά. Στόμα: Πλούσιο σώμα, με αρώματα παρόμοια με αυτά της μύτης και ταννίνες και οξύτητα σε ισορροπία.Δυνατότητα παλαίωσης: Άνω των 7 ετών. Σερβίρεται με: Κόκκινο ψητό κρέας ή «κατσαρόλας», πλούσια πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας και μαλακά τυριά, στους 17°-18 C.
Παραγωγός: Κτήμα Σιγάλα




 







NOSTOS GRENACHE

Διαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με πλούσια και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη και αρώματα που τονίζουν την ωριμότητα: μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια. Στόμα ξηρό με όγκο και πλάτος ενώ οι τανίνες είναι ιδιαίτερα ώριμες και απαλές. Επίγευση μακριά με έντονη παρουσία ώριμων κόκκινων φρούτων. Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια. Συνοδεύει: Ψητά, κρέας με κόκκινες σάλτσες, λαδερά λαχανικά μαγειρεμένα με ντομάτα, μουσακά και ζυμαρικά με κρέας ή κόκκινες σάλτσες.
Παραγωγός: Οινοποιΐα Μανουσάκη